Hovedretter Opskrifter

Kyllingehjerter med bacon, champignons og fløde

22. februar 2022
kyllingehjerter

Indmad er noget, der deler vandene. I min barndom fik vi ofte stegte svinehjerter, og vi unger elskede det. Nu om dage er det ofte nemmere at skaffe kyllingehjerter, som desuden har den fordel, at de har en mild og delikat smag og ikke skal tilberedes nær så længe som svinehjerter.

Giv kyllingehjerter med bacon, champignons og fløde en fair chance, også selvom du “tror”, du ikke bryder dig om indmad. Du kunne jo blive positivt overrasket

kyllingehjerter

Kyllingehjerter med bacon, champignons og fløde

Laus Sørensen
Kyllingehjerter er billig og sund mad med bl. a. D-vitamin. De har en let og lækker smag og en dejlig konsistens.
Jeg spiste dem med frisk, hjemmelavet pasta og revet Parmigiano Reggiano – men jeg kunne også have valgt kogte kartofler, kartoffelmos eller ris.
Retten er fryseegnet, og jeg lavede faktisk en stor portion af samme grund.
Forb. tid 1 t
Ret Billig mad, Hovedret, Indmad, Traditionel Dansk Mad
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • MÅLENE ER STRØGNE
  • 5-600 g kyllingehjerter
  • 100 g bacon i tern
  • 1-2 løg (ca. 150 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g champignons
  • 2 tsk paprika
  • ½ tsk provencekrydderi (Herbes de Provence)
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl kyllingefond http://lausenheim.dk/kyllingefond/
  • dl madlavningsfløde
  • 2-3 spsk Maizena udrørt i en smule vand
  • salt og peber efter smag
  • Evt. 1 spsk olie

Fremgangsmåde
 

  • Kyllingehjerterne halveres på den "lange" led. Er der en smule blod, skylles det af. Det var der ikke på mine
  • Løg pilles og snittes fint
  • Hvidløg pilles og snittes meget fint – eller knuses i hvidløgspresseren
  • Champignons renses og snittes groft. Hvis du kan få dem rene uden at skylle dem i vand, er det bedst.
  • Sæt en rummelig gryde over på middel varme og lad baconternene stege langsomt, mens fedtet smelter fra. Når ternene er på vej til at blive sprøde, tages de op.
  • Skru lidt op for varmen og lad kyllingehjerterne brune i fedtet fra baconen. Derefter tages de op.
  • Om nødvendigt tilsættes en smule olie i gryden, før løgene svitses ved middel varme. De skal blive klare, men bør ikke blive brune.
    Herefter tilsættes hvidløg og champignons. Svampene vil "smide" en del væske, lad dem simre, indtil væsken er forsvundet og svampene blevet mindre.
  • Hæld bacon og hjerter tilbage i gryden, tilsæt hvidvinen og lad den dampe af et par minutter, før du også tilsætter kyllingefond samt paprika og provencekrydderi.
    Tilsæt også salt og peber. Hvis du bruger en fond uden salt, vil 1½ tsk. salt (8-9 gram) ikke være helt ved siden af. Men du smager til senere.
  • Lad det simre under låg i omkring 20 minutter.
  • Tag låget af, tilsæt madlavningsfløden og lad det komme i kog, før du jævner med 2-3 spsk Maizena udrørt i en smule koldt vand.
  • Smag til med salt og peber.

Du synes måske også om

Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering