Jeg smagte disse fiskefrikadeller første gang hos min bror og svigerinde, der har lånt opskriften af en kok fra en af de bedste fiskerestauranter i det nordvestjyske, og dellerne var simpelthen de lækreste, jeg nogensinde havde sat tænderne i.
De er nemme at lave, og man behøver ikke at bruge dyr fisk. Jeg har selv held med at bruge frosne torskefileter fra Lidl, som her i Tjekkiet koster mindre end 50 kroner for et kilo. Den frosne fisk skal dog “afvandes” grundigt, og frisk fisk er selvfølgelig altid at foretrække.
Du kan servere fiskefrikadellerne helt traditionelt med kogte kartofler, persillesovs og en citronbåd. Du kan godt springe remouladen over, disse fiskefrikadeller har ikke brug for camouflage!
Lav evt. en dobbelt portion, så du har en forsyning i fryseren til frokosten.
De bedste fiskefrikadeller, jeg nogensinde har smagt. Og så er de tilmed billige at lave!
Fiskerestaurantens lækreste fiskefrikadeller
Opskriften her er lånt fra en særdeles anerkendt fiskerestaurant i det nordvestjyske. Den er nem og overskuelig, men resultatet er superlækkert.Udstyr
1 Foodprocessor 1 RivejernIngredienser
- 500 g fisk, f.eks. torsk, sej, rødspætte eller lignende. Du kan også bruge 250 g lys fisk (til første mixning) og derefter 250 g. fersk laks
- 8 g salt
- 25 g kartoffelmel
- 1 stort æg
- skal fra 1/2 til 3/4 økologisk citron
- 60 g finthakket skalotteløg eller alm. løg
- 200 g mælk
- friskkværnet peber
- 2 spsk olie
- 20 g smør
Fremgangsmåde
Pil og hak løget meget fint Vask citronen og riv skallen af halvdelen eller lidt mere på den fine side af et rivejern. Er du meget glad for citrussmag, kan du rive hele citronen. Kan du ikke skaffe en økologisk citron, er det vigtigt at vaske den meget grundigt, da der vil være rester af sprøjtemidler på skallen Slå ægget ud i en skål, tilsæt mælk, peber, løg og citronskal og rør det grundigt sammen. Hvis du bruger frossen fisk, så vær opmærksom på, at al væden fra optøningen løber fra. Pres gerne fisken lidt, så du får tøvandet helt væk Hak halvdelen af fisken i foodprocessoren i kort tid. Tilsæt derefter resten og hak igen, indtil det er relativt fint men med lidt grovere stykker iblandt, så den færdige fars får struktur. Du skal IKKE blive ved, indtil farsen får den babymos-agtige konsistens, som supermarkedets fiskefars ofte har. Hæld farsen over i en røreskål og rør den grundigt med salt og kartoffelmel. Tilsæt omkring en fjerdedel af din væske/løgblanding og rør grundigt. Fortsæt på denne måde, indtil farsen har en god konsistens, der lader sig forme uden at smatte ud. Normalt skal du bruge hele mængden, men nogle gange skal du ikke, så vær lidt forsigtig. Især frossen fisk kan have en tendens til at gøre farsen for våd og blød Lad farsen hvile koldt i mindst en halv time, allerhelst længere tid Fiskefrikadellerne steges i olie og smør på en middelvarm pande.
Ingen kommentarer