I meget gamle dage, da jeg var barn, kogte min mor risengrøden i omkring halvdelen af den tid, den skulle have, og pakkede den derefter ind i dyner, så den kunne holde sig lun, mens den af sig selv trak færdig. I den tid, grøden stod på komfuret, rørte og rørte hun i den for at undgå, at den brændte på.
Det fungerede som regel, men grøden var jo mere lun, end den var varm ved servering. Sikkert fint, når der sad små børn med ved bordet.
Har man en bagemaskine, kan man lave risengrød på marmeladeprogrammet. Det fungerer rigtig fint.
Ønsker du at lave risengrød til risalamande, skal du undlade saltet i opskriften og lade kornene og skallen af din vanillestang koge med.
Risengrød på den nemme måde | Risengrød i ovn
Udstyr
- 1 gryde med låg Begge dele skal kunne tåle at komme i ovnen
Ingredienser
Risengrød
- 225 g grødris
- 3 dl vand
- 1 liter mælk, gerne sødmælk
- 8 g salt (ca. 1. tsk)
Kanelsukker
- 1 del stødt kanel
- 4 dele sukker
Desuden
- Smør efter behag
Fremgangsmåde
Risengrøden
- Kog risene i vand under omrøring 2-3 minutter.
- Tilsæt mælk og bring i kog under omrøring. Læg låg på.
- Stilles i en forvarmet ovn 1 time ved 125° C
- Tages ud af ovnen og røres igennem. Vær ikke forskrækket, hvis grøden er forholdsvis flydende, den sætter sig.
- Trækker uden låg i 5-10 minutter.
- Serveres med kanelsukker og en klat smør
Kanelsukker
- Kanel og sukker blandes. Laver du en stor portion, holder det sig fint i en beholder med låg.
Ingen kommentarer