Kyllingehjerter er billig og sund mad med bl. a. D-vitamin. De har en let og lækker smag og en dejlig konsistens.Jeg spiste dem med frisk, hjemmelavet pasta og revet Parmigiano Reggiano - men jeg kunne også have valgt kogte kartofler, kartoffelmos eller ris.Retten er fryseegnet, og jeg lavede faktisk en stor portion af samme grund.
Ret Billig mad, Hovedret, Indmad, Traditionel Dansk Mad
Køkken Dansk
Antal 4personer
Ingredienser
MÅLENE ER STRØGNE
5-600gkyllingehjerter
100gbacon i tern
1-2løg (ca. 150 g)
2fedhvidløg
250gchampignons
2tskpaprika
½tskprovencekrydderi (Herbes de Provence)
2dlhvidvin
3dlkyllingefondhttp://lausenheim.dk/kyllingefond/
2½dlmadlavningsfløde
2-3spskMaizena udrørt i en smule vand
salt og peber efter smag
Evt.1 spskolie
Fremgangsmåde
Kyllingehjerterne halveres på den "lange" led. Er der en smule blod, skylles det af. Det var der ikke på mine
Løg pilles og snittes fint
Hvidløg pilles og snittes meget fint - eller knuses i hvidløgspresseren
Champignons renses og snittes groft. Hvis du kan få dem rene uden at skylle dem i vand, er det bedst.
Sæt en rummelig gryde over på middel varme og lad baconternene stege langsomt, mens fedtet smelter fra. Når ternene er på vej til at blive sprøde, tages de op.
Skru lidt op for varmen og lad kyllingehjerterne brune i fedtet fra baconen. Derefter tages de op.
Om nødvendigt tilsættes en smule olie i gryden, før løgene svitses ved middel varme. De skal blive klare, men bør ikke blive brune.Herefter tilsættes hvidløg og champignons. Svampene vil "smide" en del væske, lad dem simre, indtil væsken er forsvundet og svampene blevet mindre.
Hæld bacon og hjerter tilbage i gryden, tilsæt hvidvinen og lad den dampe af et par minutter, før du også tilsætter kyllingefond samt paprika og provencekrydderi.Tilsæt også salt og peber. Hvis du bruger en fond uden salt, vil 1½ tsk. salt (8-9 gram) ikke være helt ved siden af. Men du smager til senere.
Lad det simre under låg i omkring 20 minutter.
Tag låget af, tilsæt madlavningsfløden og lad det komme i kog, før du jævner med 2-3 spsk Maizena udrørt i en smule koldt vand.