Opskrifter Frokost Saucer og tilbehør Traditionel Dansk Mad

Hjemmelavet gammeldags agurkesalat

10. marts 2022
agurk03

Dette er en helt enkel, nem og hurtig grundopskrift på hjemmelavet gammeldags agurkesalat.

Personligt foretrækker jeg den så enkel som muligt. Men man kan sagtens tilføre flere smagsgivere, hvis man ønsker det. F. eks. dildkroner, en smule peberrod, en smule ingefær og/eller lidt frisk chili.

I “gamle dage” trak min mor først væske ud af agurkeskiverne med salt. Den metode giver et lidt andet resultat, som jeg faktisk ikke nær så godt kan lide.

Den gode nyhed er, at efter min mening er den nemmeste fremgangsmåde til at lave agurkesalat også den bedste!

agurk03

Hjemmelavet gammeldags agurkesalat

Laus Sørensen
Dette er en helt enkel, nem og hurtig grundopskrift på agurkesalat.
Personligt foretrækker jeg den så enkel som muligt. Men man kan sagtens tilføre flere smagsgivere, hvis man ønsker det. F. eks. dildkroner, en smule peberrod, en smule ingefær og/eller lidt frisk chili.
I "gamle dage" trak min mor først væske ud af agurkeskiverne med salt. Den metode giver et lidt andet resultat, som jeg faktisk ikke nær så godt kan lide. Så den gode nyhed er, at den nemmeste metode efter min mening også er den bedste.
Agurkesalaten er klar til at spise efter en times tid. Jeg synes, den er bedre dagen efter. Den kan holde sig længe i køleskabet – konsistens og farve på agurkerne forandrer sig lidt over tid. Jeg kan godt lide, når de har fået noget tid.
Tilb. tid 15 min
Ret Frokost, Salater, Tilbehør, Traditionel Dansk Mad
Køkken Dansk

Udstyr

 • 1 Foodprocessor, mandolinhjern eller rivejern der kan skære tynde skiver

Ingredienser
  

 • 1 agurk
 • 1 dl sukker
 • 1 dl eddike
 • ½ dl vand
 • ½ tsk salt
 • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

 • Jeg laver altid en portion af 2 agurker, når jeg alligevel er i gang
 • Hæld sukker, eddike og vand i en gryde. Varm op og pisk, indtil sukkeret er opløst. Det skal ikke nødvendigvis koge, bare opløs sukkeret.
  Afkøles til stuetemperatur eller koldere
 • Vask agurken og skær den i ensartede tynde skiver. Jeg bruger min foodprocessor, men et mandolinjern eller et rivejern med "skiveskærer" er også fint.
  Jeg ville ikke have selvtillid nok til at skære de ensartede skiver med en kniv.
 • Hæld marinaden over agurkerne. Opbevares koldt.

Du synes måske også om

1 Kommentar

 • Reply Hjemmebagte Pølsebrød | Hotdogbrød | Lausenheim 25. september 2022 at 17:28

  […] kan jo bruge Hjemmelavet Agurkesalat på din hotdog – og evt. servere den med en god Kold […]

 • Efterlad en kommentar

  Opskrift Vurdering