Kold kartoffelsalat kan spises året rundt – til grillmad, på frokostbordet eller som tilbehør til f. eks. frikadeller.
Kold kartoffelsalat
Kold kartoffelsalat er en klassiker, måske især om sommeren sammen med grillede lækkerier.Men den kan spises året rundt. Her i Tjekkiet er den fast tilbehør til schnitzler, i Danmark nok snarere til frikadeller.Nogle gange synes jeg, en hjemmelavet kartoffelsalat kan virke lidt "slap" – men hvis man tilfører både sødme og syrlighed, bliver den mere interessant efter min mening.
Ingredienser
- 1 kg kogefaste kartofler
- 50 g mayonnaise
- 300 g creme fraiche, f. eks. 9 %
- 1-1½ spsk dijonsennep tilsmages
- 1-2 spsk citronsaft eller hvidvinseddike eller æbleeddike tilsmages
- 1½-2 spsk sukker tilsmages
- ½ tsk karry eller mere, hvis man gerne vil have en "karrykartoffelsalat"
- 2-3 stk forårsløg
- ELLER 1 løg og ½ bundt purløg
- ½-1 tsk salt tilsmages
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand. De må ikke koge ud. Lad dem afkøle
- Skær kartoflerne i skiver
- Rens og snit forårsløgene – først det grønne, der snittes fint. Derefter flækkes den hvide del på langs og snittes ligeledes fint.ALTERNATIVT kan du snitte et mellemstort løg fint og tilsætte sammen med fintsnittet purløgHældes i den skål, du rører dressing i
- Tilsæt ingredienserne til dressingen. Start med "mindstemålene" som nævnt ovenfor og smag så til, om du ønsker at skrue lidt op for nogle af dem.Tag højde for, at dressingen skal smage af noget – så den ikke bliver for kedelig, når først kartoflerne blandes i.
- Bland kartofler og dressing og smag til igen.
2 Comments
[…] Du kan jo bruge Hjemmelavet Agurkesalat på din hotdog – og evt. servere den med en god Kold Kartoffelsalat […]
[…] efter tjekkisk opskrift er ikke én af dem. Du kan finde en "dansk" opskrift på en ikke særligt fed kold kartoffelsalat her på siden.Her i Tjekkiet serveres Wiener-kartoffelsalat (eller "let kartoffelsalat i en […]