Lækker og let salatdressing, der får selv skeptikere til at spise salat
Jeg har denne opskrift på salatdressing direkte fra en af de bedste kokke, jeg kender: Steven Trumpfheller, der har begejstret hundredvis af danske gæster i Prag, da han drev restaurant U Emy Destinnove
Stevens “hemmelige” salatdressing
Hvis man i Prag nogensinde har besøgt den hedengangne restaurant U Emy Destinnove og har fået salat sammen med maden, har man sikkert bagefter tigget og bedt chefkok Steven Trumpfheller om opskriften.Nu, hvor restauranten ikke findes længere, tør jeg godt afsløre den. Steven tilgiver mig uden tvivl 🙂
Udstyr
- EVT stavblender
Ingredienser
Stor portion
- 1 fed knust hvidløg Et halvt fed eller et lille fed – ellers kan det tage over
- 1 kvist timian (kun bladene)
- 1 tsk dijon sennep
- 2 spsk honning
- 1 dl hvid balsamisk eddike eller æblecidereddike
- 2 dl ekstra jomfru olivenolie
- EVT ½ æggeblomme
- salt og peber gerne hvid peber
Mindre portion
- ½ tsk hvidløgspulver
- 1 tsk tørret timian eller herbes de Provence
- ½ tsk dijonsennep
- 1 spsk honning
- ½ dl hvid balsamisk eddike eller æblecidereddike
- 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- salt og peber gerne hvid peber
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser piskes sammen. Meget gerne med en stavblender
- Tilsætter du æg, så er det absolut bedst med stavblenderen. Det giver en fløjlsblød konsistens
- Er dressingen uden æg kan den holde sig længe i køleskabet. Tag den ud i god tid, da olivenolie som regel bliver meget tyktflydende, når den er kold.
1 Kommentar
[…] er selvfølgelig valgfrit, men jeg kan godt lide krydrede kartoffelbåde og evt. en grøn salat med Stevens Hemmelige DressingNB! Hvis du har to riste til ovnen, så du ikke tilbereder kylling og kartofler i lag, bliver begge […]