Opskrifter Saucer og tilbehør

Stevens “hemmelige” salatdressing

28. marts 2022

Lækker og let salatdressing, der får selv skeptikere til at spise salat

Jeg har denne opskrift direkte fra en af de bedste kokke, jeg kender: Steven Trumpfheller, der har begejstret hundredvis af danske gæster i Prag, da han drev restaurant U Emy Destinnove

Stevens “hemmelige” salatdressing

Laus Sørensen
Hvis man i Prag nogensinde har besøgt den hedengangne restaurant U Emy Destinnove og har fået salat sammen med maden, har man sikkert bagefter tigget og bedt chefkok Steven Trumpfheller om opskriften.
Nu, hvor restauranten ikke findes længere, tør jeg godt afsløre den. Steven tilgiver mig uden tvivl 🙂
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min
Ret Salater, Tilbehør
Køkken internationalt

Udstyr

  • EVT stavblender

Ingredienser
  

Stor portion

  • 1 fed knust hvidløg Et halvt fed eller et lille fed – ellers kan det tage over
  • 1 kvist timian (kun bladene)
  • 1 tsk dijon sennep
  • 2 spsk honning
  • 1 dl hvid balsamisk eddike eller æblecidereddike
  • 2 dl ekstra jomfru olivenolie
  • EVT ½ æggeblomme
  • salt og peber gerne hvid peber

Mindre portion

  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk tørret timian eller herbes de Provence
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • ½ dl hvid balsamisk eddike eller æblecidereddike
  • 1 dl ekstra jomfru olivenolie
  • salt og peber gerne hvid peber

Fremgangsmåde
 

  • Alle ingredienser piskes sammen. Meget gerne med en stavblender
  • Tilsætter du æg, så er det absolut bedst med stavblenderen. Det giver en fløjlsblød konsistens
  • Er dressingen uden æg kan den holde sig længe i køleskabet. Tag den ud i god tid, da olivenolie som regel bliver meget tyktflydende, når den er kold.

Du synes måske også om

Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar

Opskrift Vurdering