Dette er en helt enkel, nem og hurtig grundopskrift på agurkesalat. Personligt foretrækker jeg den så enkel som muligt. Men man kan sagtens tilføre flere smagsgivere, hvis man ønsker det. F. eks. dildkroner, en smule peberrod, en smule ingefær og/eller lidt frisk chili.I "gamle dage" trak min mor først væske ud af agurkeskiverne med salt. Den metode giver et lidt andet resultat, som jeg faktisk ikke nær så godt kan lide. Så den gode nyhed er, at den nemmeste metode efter min mening også er den bedste.Agurkesalaten er klar til at spise efter en times tid. Jeg synes, den er bedre dagen efter. Den kan holde sig længe i køleskabet - konsistens og farve på agurkerne forandrer sig lidt over tid. Jeg kan godt lide, når de har fået noget tid.
Ret Frokost, Salater, Tilbehør, Traditionel Dansk Mad
Køkken Dansk
Udstyr
1 Foodprocessor, mandolinhjern eller rivejern der kan skære tynde skiver
Ingredienser
1agurk
1dlsukker
1dleddike
½dlvand
½tsksalt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Jeg laver altid en portion af 2 agurker, når jeg alligevel er i gang
Hæld sukker, eddike og vand i en gryde. Varm op og pisk, indtil sukkeret er opløst. Det skal ikke nødvendigvis koge, bare opløs sukkeret. Afkøles til stuetemperatur eller koldere
Vask agurken og skær den i ensartede tynde skiver. Jeg bruger min foodprocessor, men et mandolinjern eller et rivejern med "skiveskærer" er også fint. Jeg ville ikke have selvtillid nok til at skære de ensartede skiver med en kniv.