Opskrifter Frokost Saucer og tilbehør Traditionel Dansk Mad

Hjemmelavet pålægssky

6. marts 2022
Sky

Næsten alt bliver bedre, når det er hjemmelavet. Også pålægssky

Er du super-feinschmecker, kan du selvfølgelig vælge at koge oksefond fra bunden. DET er luksus!

Skyen er jo perfekt sammen med Hjemmelavet Rullepølse og måske også Hjemmelavet Leverpostej

Sky

Hjemmelavet pålægssky

Laus Sørensen
Ethvert supermarked i Danmark sælger pålægssky. I udlandet er det vanskeligere at skaffe.
Lav din egen sky, hvis du vil have indflydelse på smagen. Det er nemt, hurtigt og billigt
Forb. tid 20 min
Ret Frokost
Køkken Dansk

Udstyr

  • 2-3 forholdsvis små beholdere med flad bund

Ingredienser
  

  • 5 dl vand
  • ½ dl mørk portvin Ruby eller Tawny
  • 3 stk suppeterninger til oksebouillon
  • 1 tsk worcestershire sauce (engelsk sauce)
  • 20 g soyasauce (jeg bruger mørk soya)
  • ½ lille løg (30 g)
  • 1 lille laurbærblad
  • 9 blade husblas ELLER
  • 18 g gelatinepulver
  • tsk tørret persille ELLER
  • ½ håndfuld persille, finthakket
  • friskkværnet peber
  • EVT. efter smag en SMULE tørret timian eller herbes de Provence (men det dominerer nemt smagen)
  • EVT. et par dråber sovsekulør hvis du bruger en meget lys soya

Fremgangsmåde
 

  • Læg husblas i blød i koldt vand – medmindre du bruger gelatinepulver
  • Hak løget meget fint
  • Hæld alle ingredienser i en lille gryde
  • Bring i kog, lad det simre i et kvarter ved lav varme
  • Klem vandet ud af husblassen og tilsæt – eller tilsæt gelatinepulver og pisk det igennem. Det er vigtigt, at det er HELT opløst
  • Hæld væsken i en kande gennem en fin si
  • Fordeles i passende beholdere – jeg putter 250-300 gram, i halvlitersbeholdere fra Lidl
  • Afkøles helt inden servering
  • Har lang holdbarhed

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Hjemmelavet Leverpostej (med smag af bacon) - Lausenheim 24. marts 2022 at 11:14

    […] Server eventuel leverpostejen med hjemmelavet pålægssky […]

  • Reply Hjemmelavet rullepølse af nakkefilet - Lausenheim 24. marts 2022 at 11:18

    […] Server rullepølsen med hjemmelavet pålægssky […]

  • Reply Susanne Schmidt 29. januar 2023 at 14:42

    Kan man fryse din pålægssky? den lyder dejlig, men så meget kan vi slet ikke nå at spise.

    • Reply Laus Sørensen 29. januar 2023 at 14:49

      Ja, det kan du sagtens. Men du bør tø den langsomt op i køleskabet

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering




    da_DKDansk