Næsten alt bliver bedre, når det er hjemmelavet. Også pålægssky
Er du super-feinschmecker, kan du selvfølgelig vælge at koge oksefond fra bunden. DET er luksus!
Skyen er jo perfekt sammen med Hjemmelavet Rullepølse og måske også Hjemmelavet Leverpostej
Hjemmelavet pålægssky
Ethvert supermarked i Danmark sælger pålægssky. I udlandet er det vanskeligere at skaffe.Lav din egen sky, hvis du vil have indflydelse på smagen. Det er nemt, hurtigt og billigt
Udstyr
- 2-3 forholdsvis små beholdere med flad bund
Ingredienser
- 5 dl vand
- ½ dl mørk portvin Ruby eller Tawny
- 3 stk suppeterninger til oksebouillon
- 1 tsk worcestershire sauce (engelsk sauce)
- 20 g soyasauce (jeg bruger mørk soya)
- ½ lille løg (30 g)
- 1 lille laurbærblad
- 9 blade husblas ELLER
- 18 g gelatinepulver
- 1½ tsk tørret persille ELLER
- ½ håndfuld persille, finthakket
- friskkværnet peber
- EVT. efter smag en SMULE tørret timian eller herbes de Provence (men det dominerer nemt smagen)
- EVT. et par dråber sovsekulør hvis du bruger en meget lys soya
Fremgangsmåde
- Læg husblas i blød i koldt vand – medmindre du bruger gelatinepulver
- Hak løget meget fint
- Hæld alle ingredienser i en lille gryde
- Bring i kog, lad det simre i et kvarter ved lav varme
- Klem vandet ud af husblassen og tilsæt – eller tilsæt gelatinepulver og pisk det igennem. Det er vigtigt, at det er HELT opløst
- Hæld væsken i en kande gennem en fin si
- Fordeles i passende beholdere – jeg putter 250-300 gram, i halvlitersbeholdere fra Lidl
- Afkøles helt inden servering
- Har lang holdbarhed
4 Comments
[…] Server eventuel leverpostejen med hjemmelavet pålægssky […]
[…] Server rullepølsen med hjemmelavet pålægssky […]
Kan man fryse din pålægssky? den lyder dejlig, men så meget kan vi slet ikke nå at spise.
Ja, det kan du sagtens. Men du bør tø den langsomt op i køleskabet