Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelavet pålægssky
Laus Sørensen
Ethvert supermarked i Danmark sælger pålægssky. I udlandet er det vanskeligere at skaffe.
Lav din egen sky, hvis du vil have indflydelse på smagen. Det er nemt, hurtigt og billigt
Udskriv
Pin Opskrift
Forb. tid
20
min
Ret
Frokost
Køkken
Dansk
Udstyr
2-3 forholdsvis små beholdere med flad bund
Ingredienser
5
dl
vand
½
dl
mørk portvin
Ruby eller Tawny
3
stk
suppeterninger til oksebouillon
1
tsk
worcestershire sauce (engelsk sauce)
20
g
soyasauce (jeg bruger mørk soya)
½
lille
løg (30 g)
1
lille
laurbærblad
9
blade
husblas
ELLER
18
g
gelatinepulver
1½
tsk
tørret persille
ELLER
½
håndfuld
persille, finthakket
friskkværnet
peber
EVT.
efter smag
en SMULE tørret timian eller herbes de Provence
(men det dominerer nemt smagen)
EVT.
et par dråber
sovsekulør
hvis du bruger en meget lys soya
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand - medmindre du bruger gelatinepulver
Hak løget meget fint
Hæld alle ingredienser i en lille gryde
Bring i kog, lad det simre i et kvarter ved lav varme
Klem vandet ud af husblassen og tilsæt - eller tilsæt gelatinepulver og pisk det igennem. Det er vigtigt, at det er HELT opløst
Hæld væsken i en kande gennem en fin si
Fordeles i passende beholdere - jeg putter 250-300 gram, i halvlitersbeholdere fra Lidl
Afkøles helt inden servering
Har lang holdbarhed