Hjemmebagte pølsebrød er bare bedre!
De helt gammeldags pølsebrød er – når nu sandheden skal frem – en noget kedelig og intetsigende sag.
Har du først prøvet at bage dine egne friske, bløde, lækre og velsmagende pølsebrød, er der ingen vej tilbage.
At bage sine egne pølsebrød er nemt og hurtigt, og de er bare så meget bedre end de købte.
Du kan jo bruge Hjemmelavet Agurkesalat på din hotdog – og evt. servere den med en god Kold Kartoffelsalat
Hjemmebagte Pølsebrød | Hjemmelavede hotdogbrød
Opskriften her er til 16 stk. Min ovn er ikke så bred, som de fleste ovne er i Danmark. Du kan evt. gange den op til 20 eller 24 stk., hvis du har større plader end mine.Pølsebrødene kan selvfølgelig fryses.
Udstyr
- 1 Røremaskine eller grundig håndæltning
Ingredienser
- 160 g vand
- 160 g mælk
- 15 g tørgær ELLER
- 1 pk. frisk gær
- 30 g sukker
- 10 g salt
- 1 æg til dejen
- 15 g hvedesur eller hvedemel
- 15 g bageenzym eller hvedemel
- 650 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- ¼ tsk salt
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser til dejen vejes/måles af, kommes i røremaskinens røreskål og æltes med dejkrogen. Start på lav hastighed, indtil det hele er blandet sammen og sæt derefter op til middel hastighed. Hos mig er det trin 3 ud af 7
- Æltes grundigt igennem, ca. 10 minutter. Dejens temperatur bør ikke komme over 28°
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og virk den op – altså fold den ind over sig selv hele vejen rundt, indtil overfladen er strakt godt ud og giver modstand, når du folder.Form den til en kugle og lad den hvile på bordet i 15-20 minutter, helst tildækket med f. eks. plastic.
- Vej dejen af i 16 stykker, der hver især virkes op som boller. Lad dem hvile tildækket på bordet i 15-20 minutter.
- Rul hver bolle til en aflang pølse, 14-15 cm. lang. Læg dem på bagepapir på bagepladen med ca. 1 centimeters mellemrum
- Lad pølsebrødene hæve med damp. Du kan enten stille dem ind i ovnen og stille en bradepande med kogende vand i bunden og lukke ovndøren. Lad dem stå sådan i 30 minutter, før du tager dem ud og tænder ovnen – den skal være 215°, over/undervarme. ELLERDu kan gøre som jeg gør: stil dem under en plastkasse, der har bunden i vejret – jeg bruger en kasse fra Jysk. Mange bruger en såkaldt "bedroller". Stil også en beholder med kogende vand ind under kassen. Efter 30 minutter minutter tænder jeg ovnen på 215° over/undervarme, men lader brødene hygge sig under den lune kasse imens.
- Pisk et æg med en smule salt, som hjælper ægget med bedre at hænge sammen som en ensartet masse
- Brødene pensles med æg
- Bages ved 215° i 12-15 minutter, indtil de er smukt gyldne og gennembagte
- Afkøles på en rist. Eller spises som hotdogs, mens de stadig er lune.
Ingen kommentarer