Du kan bruge de chilier, du har. Jeg kan godt lide, at en hotsauce er meget stærk, derfor bruger jeg habanero. Men jeg bruger desuden samme mængde almindelig peberfrugt. Det toner det trods alt lidt ned og giver desuden en dejlig aroma.Hvis du bruger forholdsvis milde chilier, vil jeg anbefale, at du bruger den samlede mængde fra denne opskrift bare som chilier (i stedet for peberfrugt)
300mlvelsmagende eddike, f. eks. æbleeddike eller hvidvinseddike
50gsukker
7gsalt(lidt over en strøgen teske)
1tskAtamon(kan undlades)
Fremgangsmåde
Tag handsker på! Og undgå at berøre følsomme steder, f. eks. området omkring øjnene. Når du er færdig, bør du for en sikkerheds skyld vaske hænder – her er opvaskemiddel langt bedre end almindelig håndsæbe, da det fjerner eventuelle olier fra chilierne.
Skyl og tør chilifrugterne. Bræk stilken af. Resten bruges.
Skyl og tør peberfrugt. Fjern stilk, kerner og de hvide ribber, der sidder inde i peberfrugten.
Snit chilier og peberfrugt. Det behøver ikke at være super-fint
Pil hvidløgsfed og hak dem fint. Skal ikke blandes sammen med chili endnu
Varm olien op til middel varme og tilsæt chili/peberfrugt. Læg låg på og lad det svitse 7-8 minutter. Rør rundt en gang imellem, men hold hovedet væk fra gryden, når du tager låget af.
Tilsæt hvidløg og lad det svitse med et par minutter
Tilsæt sukker, salt og eddike. Bring forsigtigt til kog under låg, skru ned og lad det simre i et kvarters tid.
Tag panden/gryden af varmen og lad den køle af 15-30 minutter
Tilsæt evt. atamon
Hæld det hele i en blender og blend det meget grundigt.
Hældes i rene beholdere. Har en holdbarhed på minimum 6 måneder i køleskabet