Kold kartoffelsalat er en klassiker, måske især om sommeren sammen med grillede lækkerier.Men den kan spises året rundt. Her i Tjekkiet er den fast tilbehør til schnitzler, i Danmark nok snarere til frikadeller.Nogle gange synes jeg, en hjemmelavet kartoffelsalat kan virke lidt "slap" - men hvis man tilfører både sødme og syrlighed, bliver den mere interessant efter min mening.
1-2spskcitronsaft eller hvidvinseddike eller æbleeddiketilsmages
1½-2spsksukkertilsmages
½tskkarryeller mere, hvis man gerne vil have en "karrykartoffelsalat"
2-3stkforårsløg
ELLER1løg og ½ bundt purløg
½-1tsksalttilsmages
friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og kog dem i saltet vand. De må ikke koge ud. Lad dem afkøle
Skær kartoflerne i skiver
Rens og snit forårsløgene - først det grønne, der snittes fint. Derefter flækkes den hvide del på langs og snittes ligeledes fint.ALTERNATIVT kan du snitte et mellemstort løg fint og tilsætte sammen med fintsnittet purløgHældes i den skål, du rører dressing i
Tilsæt ingredienserne til dressingen. Start med "mindstemålene" som nævnt ovenfor og smag så til, om du ønsker at skrue lidt op for nogle af dem.Tag højde for, at dressingen skal smage af noget - så den ikke bliver for kedelig, når først kartoflerne blandes i.